• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • У кожній дитині – сонце, тільки дайте йому сяяти.

У кожній дитині – сонце, тільки дайте йому сяяти.

2014-11-06

Виряджаючи дитину до школи, кожна мати

вірить у те, що справжній учитель побачить

у її дитині щось таке, чого не бачить вона,

буде розвивати помічені здібності.

В. О. Сухомлинський. Серед найбільш цікавих і загадкових явищ природи дитяча обдарованість займає одне з провідних місць.

Проблеми її діагностики та розвитку хвилюють педагогів протягом багатьох століть. Інтерес до неї в даний час дуже високий , і це пояснюється суспільними потребами. Адже саме обдаровані люди здатні зробити свій найбільший внесок у розвиток суспільства.

Тому раннє виявлення, навчання і виховання /Files/photogallery/732/IMG_2618.JPGобдарованих і талановитих дітей становить одну з головних проблем вдосконалення системи освіти.

Робота педагога з обдарованими дітьми – це/Files/photogallery/732/IMG_2621.JPG складний, який ніколи не припиняється, процес. Він вимагає від учителів і вихователів постійного зростання майстерності, педагогічної гнучкості, вміння відмовитись від того, що сьогодні здавалося здавалося творчою знахідкою і сильною стороною.

Саме цій проблемі була присвячена робота/Files/photogallery/732/IMG_2626.JPG практичного семінару директорів шкіл та заступників з навчально – виховної роботи, організованого РМК на базі Володіївецької СЗШ I – III ступенів 5 листопада 2014 року.

Відкрив семінар начальник відділу освіти Івахов./Files/photogallery/732/IMG_2631.JPG В.І. Тему семінару «Науково – методичне забезпечення підготовки вчителя до роботи з обдарованими та здібними дітьми» озвучила завідувачка РМК Рибчук Т. Г.

У своєму виступі вона наголосила, що кожна дитина/Files/photogallery/732/IMG_2654.JPG є обдарованістю , особистістю, а завдання вчителя – побачити її здібності, допомогти їй розкритись та реалізуватись. Тому важливою є спеціальна підготовка педагогів до роботи з обдарованими і здібними дітьми. Вчитель має бути чуйним , доброзичливим, уважним, емоційно стабільним, мати динамічний характер і почуття гумору.

Своїм досвідом роботи з обдарованими і здібними/Files/photogallery/732/IMG_2656.JPG дітьми поділився і педагогічний колектив Володіївецької СЗШ I – III ступенів. На учасників семінару незабутнє враження справила виставка виробів, створених дитячими руками, а також відкриті уроки, на яких вчителі, працюючи в ритмі шукань та новизни , впроваджують сучасні технології навчання, створюють найсприятливіші умови для розкриття можливостей і здібностей школярів.

Це урок в зі світової літератури в 11 класі на тему « Трагізм долі митця. Утвердження сили творчості і кохання в долі героїв роману М. Булгакова «Майстер і Маргарита» ( вчитель 1 категорії Варшко В. П.); урок з біології в 10 класі на тему « Історія вивчення клітини. Методи цитологічних досліджень» ( вчитель 1 категорії Скотинюк В. Л.);

урок з образотворчого мистецтва в 7 класі на тему «Зображення на площині. Опанування особливостей лінійної побудови будинку з використанням двох точок сходу» ( вчитель 1категорії Дайкало А.І.) та урок з фізичної культури в 2 класі на тему « Гімнастика» ( вчитель – методист Кайтанюк О. Ф.).

Роботу педколективу Володіївецької СЗШ 1 – 111 ст. з обдарованими і здібними/Files/photogallery/732/IMG_2642.JPG дітьми також презентували у своїх виступах директор школи Кайтанюк В. О. та заступник з навчально – виховної роботи Тисячна М. М.

Своїми досягненнями з підготовки педагогів до роботи з обдарованими і здібними дітьми, підготовки учнів до наукової діяльності, шляхи реалізації шкільної програми « Обдарована дитина» поділились учасники семінару: директор Бабчинецької ЗОШ 1-111 ст. Шпортко Н. С., директор Борівської ЗОШ 1- 111ст. Крамар В. В., заступник директора з навчально – виховної роботи Борівської ЗОШ 1- 111ст. Рябошапка Л.М., заступник директора з навчально – виховної роботи Мазурівської ЗОШ 1-111ст. Попіль Р.П. Про психологічні аспекти даного питання проінформувала учасників семінару відповідальна за методичну службу РМК, методист Василик Л.В.

Продуктивною і результативною стала підпорядкована реалізації визначеної теми/Files/photogallery/732/IMG_2660.JPG практична частина семінару, яку підготувала і провела в цікавій формі завідувачка РМК Рибчук Т.Г.

Логічним завершенням семінару став міні – концерт , на якому показали свої артистичні здібності школярі, учасники танцювального колективу «Чарівність» (керівник Кайтанюк О.Ф.)

Завідувачка РМК Рибчук Т. Г. та інші учасники семінару щиро/Files/photogallery/732/IMG_2679.JPG дякували адміністрації школи, педагогічному колективу та школярам за створені умови для успішного проведення районного семінару і висловили впевненість у тому, що Володіївецька СЗШ 1-111ст. – один із закладів загальної середньої освіти району, який не лише реалізує основні завдання держави щодо забезпечення дітей шкільного віку належною освітою, але й створює оптимальні умови для всебічно обдарованої молоді.

Кiлькiсть переглядiв: 376

Коментарi